Palveleva rengasliike Kangasalla!, katso yhteystietomme
Kalliontie 13, 36220 Kangasala
Avoinna ma-pe 8-18, la 9-14

Laaja varastovalikoima
Yli 2000 tuotetta »

Nopea ja helppo ajanvaraus
Varaa aikasi tästä »

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Vinkit auton vanteiden valintaan

Auton vanteiden ostaminen on ajankohtaista, jos ne ovat rikki, kuluneet tai epätasaiset. Toiset taas ostavat uudet vanteet kohentaakseen autonsa ulkonäköä. Tässä tekstissä käydään läpi vanteiden valintaa ja erilaisia vannetyylejä.

Tutustu Rengasparkin vanteisiin!

Tyyppihyväksytyt perusvanteet

Jos vanteiden ostaja hakee laatua, käytännöllisyyttä ja edullisuutta, suosittelemme hänelle yleensä ns. tyyppihyväksyttyjä perusvanteita. Autonvalmistajat ovat hyväksyneet tietyt vanteet virallisiksi vanteiksi, ja ne tulevat yleensä lisävarusteena uuden auton oston yhteydessä.

Samat merkit, jotka valmistavat näitä tyyppihyväksyttyjä vanteita, valmistavat usein myös autovalmistajien alkuperäisvanteita. Nämä vanteet eivät välttämättä tarjoa näyttävää ulkonäköä, mutta sitäkin enemmän laatua ja käytännöllisyyttä.

Tyyppihyväksytyt perusvanteet

Tarvikevanteet

Tarvikevanteiden valikoimasta löytyy useita eri tyylisiä vannemalleja. Tarvikevanteet edustavat yleisesti hieman edullisempia vaihtoehtoja, jotka ovat hyvä vaihtoehto uusien alkuperäisvanteiden tilalle. Tarvikevanteita valmistetaan myös tyylisuunniltaan tietyn automerkin alkuperäisvanteita mukaillen. Näiden vanteiden mitat, väritys ja tarkka ulkonäkö ei kuitenkaan vastaa alkuperäisvanteiden tarkkoja kriteerejä. Mitoitukseltaan vanteet kuitenkin pyritään optimoimaan tietyille automalleille juuri sopivaksi ja näin saavutetaan yleisesti näyttävä yhdistelmä.

Tarvikevanteet

Concave-vanteet

Concave- eli suomennettuna syvennysvanteen keskiosa on sisempänä vannetta. Näillä autoon saadaan erittäin tyylikäs ja ratamainen ulkonäkö. Nämä vanteet myydään yleensä kapea-leveä -sarjana, jolloin kapeammat vanteet asennetaan eturenkaisiin ja leveämmät taakse.

Concave-vanteet

Lippa- tai huulivanteet

Lippa- eli huulivanne on näyttävä ja suosittu vanne, jonka ulkoreuna on tasainen eli keskiosa ja puolat ovat vanteen sisällä. Huulivanteissa on yleensä kromipintainen reunaosa. Vanteita on eri syvyisiä ja levyisiä, ja ne ovat suosittuja etenkin BMW:n omistajien keskuudessa.

Lippa- tai huulivanteet

Takovanteet

Takovanteet eroavat muista alumiinivanteista, sillä ne valetaan yhdestä osasta ja ne edustavat vanteiden kalleinta luokkaa. Käytännössä kaikkia vannemalleja voidaan tehdä tällä menetelmällä, joten se edustaa enemmänkin vanteiden valmistustapaa kuin vannetyyliä.

Takovanteet ovat laadukkaita, kestäviä, kevyitä ja omassa ostajakunnassaan erittäin suosittuja. Hinta on vähintään 1500 euroa/sarja. Tunnetuimpia valmistajia ovat Vossen, Sparco ja HRE.

Mitä vanteiden valinnassa otetaan huomioon?

Jos asiakkaalla on selkeä näkemys siitä, millaiset vanteet hän haluaa, pyrimme luonnollisesti vastaamaan tarpeeseen. Tässä on kuitenkin tiettyjä reunaehtoja. Kaikki vanteet eivät sovi kaikkiin autoihin tai kaikenlaiseen käyttöön, joten haluamme ensin haastatella asiakasta varmistaaksemme, että hän saa autonsa sopivat, mutta mahdollisimman näyttävät vanteet.

Ennen vanteiden valintaa selvitämme:

  • auton merkki ja malli + tekniset ominaisuudet
  • talvi- vai kesävanne (kaikki vanteet eivät sovellu talvikäyttöön)
  • vanteisiin liittyvät tyyppi- ja ulkonäkötoiveet
  • auton käyttötapa ja asiakkaan toiveet ajomukavuuden suhteen
  • budjetti

Meillä on erittäin laaja vannevalikoima, joten näillä kriteereillä pystymme tarjoamaan asiakkaan nähtäväksi kaikki olemassa olevat vaihtoehdot, jotka hänen autoonsa sopivat. Kun vanteet on valittu, tilaamme ne nopealla toimitusajalla ja kiinnitämme paikalleen. Emme pidä suurta varastoa, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme laajemman valikoiman. Näin ei myöskään synny painostavaa tarvetta myydä malleja vain omasta varastosta.

Vannevalinta määrittelee rengasvalinnan, jotta ne toimivat hyvin yhdessä. On tärkeää, että auton ajettavuus säilyy hyvänä eikä turvallisuus kärsi. Sen vuoksi kannattaa aina hyödyntää ammattilaisen asiantuntemusta vanteiden ja renkaiden valinnassa.

Voiko auton vanteita korjata?

Auton vanteita voi korjata, mutta se ei välttämättä ole taloudellisesti kannattavaa uusiin vanteisiin verrattuna. Jos yksi vanne rikkoutuu, sen korjaaminen saattaa olla kannattavampaa, sillä kaikkia vannemerkkejä ei pysty ostamaan yksittäiskappaleina.

Me teemme yhteistyötä Suomen parhaiden vannekorjaajien kanssa ja suosittelemme mielellämme heidän palveluitaan. Kun asiakas tulee liikkeeseemme kysymään asiasta, neuvomme mielellämme hänelle edullisimman ja kannattavimman ratkaisun.

Laaja varastovalikoima
Yli 2000 tuotetta »

Nopea ja helppo ajanvaraus
Varaa aikasi tästä »

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Aeolus Continental Sailun Falken Goodyear Hankook Michelin Nokian tyres

Toimipiste

Kalliontie 13, 36220 Kangasala

Toimipisteemme sijaitsee Kangasalan puolella aivan Tampereen rajalla. Löydät meidät kätevästi Lahdentien varrelta aivan Lentolan kauppakeskusalueen vierestä.

Aukiolot

Ma – Pe 8.00-18.00
La 9.00-14.00

Sesonkeina pidennetyt aukioloajat!

Tilausehdot
Maksuehdot

Verkkokauppa

Renkaat
Vanteet
Tarvikkeet

Copyright © 2022 Rengas Park Oy