Palveleva rengasliike Kangasalla!, katso yhteystietomme
Kalliontie 13, 36220 Kangasala
Avoinna ma-pe 8-18, la 9-14 (kesä-elokuu la suljettu)

Laaja varastovalikoima
Yli 10 000 tuotetta »

Nopea ja helppo ajanvaraus
Varaa aikasi tästä »

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Miten auton renkaat valitaan? Lue asiantuntijan vinkit

Kun autoon valitaan uusia renkaita, niiden ominaisuudet määritellään yleensä kahden peruskysymyksen perusteella: millainen auto on kyseessä ja millaista ajoa renkaiden täytyy kestää.

Kolmantena renkaiden valintaan vaikuttavat luonnollisesti kuljettajan omat mieltymykset ja tottumukset esimerkiksi renkaan merkkiin tai hintaan liittyen. Monelle on tärkeää myös se, että auton alla on testivoittajarenkaat.

Kitkarenkaat
Kitkarenkaat

Kesärenkaiden valinta

Kesärenkaiden valinnassa otetaan huomioon muun muassa seuraavia asioita:

  • auton merkki ja malli
  • renkaiden kulutuskestävyys
  • ajotottumukset (maantie- vai kaupunkiajo ja ajon määrä)

Lähtökohtana voidaan pitää sitä, että kesärenkaissa myös edullisista renkaista löytyy hyviä vaihtoehtoja. Yleensä suosittelemmekin niitä, sillä vain harva kuljettaja tarvitsee autonsa alle merkkirenkaat kesäkaudella. Edullisimmissa kesärenkaissa tosin märkäpito ei välttämättä ole niin hyvä, ja voi näkyä etenkin kovemmissa nopeuksissa kosteilla keleillä.

Jos renkaassa on pehmeä pintamateriaali, siinä on hyvä pito, melutaso on alhainen ja se on turvallinen. Pitkillä matkoilla pehmeäpintainen rengas kuitenkin kuluu enemmän ja on siksi yleensä vain yhden kauden rengas.

Rivi kesärenkaita
Rivi kesärenkaita

Talvirenkaiden valinta

Talvirenkaiden valinnassa huomioitavia asioita:

  • auton merkki ja malli
  • renkaiden merkki
  • kitka- vai nastarenkaat
  • turvallisuus
  • kulutuskestävyys
  • melutaso
  • ajotottumukset (maantie- vai kaupunkiajo ja ajon määrä)

Edulliset renkaat eivät pysty kilpailemaan talviolosuhteissa turvallisuudessa merkkirenkaiden kanssa. Olennaisin ero on renkaiden jääpidossa. Merkkirenkaissa on myös parempi kulutuskestävyys.

Nastarenkaita
Nastarenkaita

Kitkat vai nastat?

Autoilijan valinta kitka- ja nastarenkaiden välillä on yleensä tottumiskysymys. Jos on aina ajanut kitkarenkailla, päätyy yleensä jatkossakin kitkoihin. Suurin osa autoilijoista ajaa kuitenkin nastarenkailla: jakauma on noin 85 % ja 15 %.

Etenkin eteläisessä Suomessa märkä talvi lisää märän jään määrää tiellä, ja kitkarengas voi pahimmillaan käyttäytyä samoin kuin kesärengas. Moni kaupunkilainen kuitenkin päätyy kitkoihin, sillä nastarenkaiden melutaso on kovempi.

RengasPark auttaa oikeiden renkaiden valinnassa

Meillä ei ole rengasedustusta, joten pystymme tarjoamaan asiakkaillemme juuri sopivat renkaat merkistä riippumatta, testivoittajista edullisempiin vaihtoehtoihin. Meiltä löytyy suoraan varastostamme yleisimpiä malleja erilaisilla ominaisuuksilla, ja lisäksi voimme tilata tarpeen mukaan muita vaihtoehtoja.

Neuvomme puolueettomasti renkaiden valinnassa, asennamme ne paikalleen ja tarpeen vaatiessa otamme vaihtorenkaat säilytykseen rengashotelliimme.

Laaja varastovalikoima
Yli 10 000 tuotetta »

Nopea ja helppo ajanvaraus
Varaa aikasi tästä »

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Landsail renkaat TampereMichelin myynti TamperePirelli rengasliike TampereContinental renkaiden myynti Tampere Goodyear renkaat Hankook renkaat Nokian renkaat TampereToyo Rengas Park Edulliset Triangle renkaat

Toimipiste

Kalliontie 13, 36220 Kangasala

Toimipisteemme sijaitsee Kangasalan puolella aivan Tampereen rajalla. Löydät meidät kätevästi Lahdentien varrelta aivan Lentolan kauppakeskusalueen vierestä.

Aukiolot

Ma – Pe 8.00-18.00
La 9.00-14.00 (kesä-elokuu la suljettu)

Sesonkeina pidennetyt aukioloajat!

Tilausehdot
Maksuehdot

Verkkokauppa

Renkaat
Vanteet
Tarvikkeet

Copyright © 2023 Rengas Park Oy
Wishlist 0
Continue Shopping