Tänä talvena kannattaa talvirenkaiden ostoon herätä tavallistakin aikaisemmin. Tähän on kaksi syytä: renkaiden saatavuus on tavallista heikompi ja hinnat ovat nousussa. Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin, miksi näin on. 

Miksi talvirenkaiden hinnat ovat nousussa?

Talvirenkaiden hinnat ovat nousseet tänä syksynä ja hinnat voivat kohota vielä lisää, mikäli renkaiden oston kanssa aikailee liikaa. Renkaiden hinnat ovat kohonneet nyt noin 5-10 % eli rengassarjasta riippuen noin 20-70 euroa. Nousua on todennäköisesti tulossa vielä lisää talven mittaan, joten renkaiden ostoon kannattaa ryhtyä ajoissa. Prosentuaalisesti hinnankorotus on suurempi edullisemmissa renkaissa.

Hinnankorotukset johtuvat siitä, että raaka-aineiden hinnat ovat maailmalla nousseet merkittävästi. Renkaissa on niin marginaalinen katerakenne, että raaka-aineiden hinnan nousu näkyy väistämättä myös kuluttajahinnoissa.

Toinen syy hinnan nousuun on rahtikonttien puute. Renkaita tuodaan paljon esimerkiksi Kiinasta meriteitse, mutta alueen konttituotanto on tyrehtynyt, sillä tehtaita on jouduttu sulkemaan. Merikontteja ei pystytä valmistamaan samaa tahtia kuin kysyntä edellyttäisi. Rahtikonttien hinnat ovat tästä syystä jopa kymmenkertaistuneet, mikä näkyy suurena lovena myös rengasyrittäjien kukkaroissa.

Renkaiden saatavuus on myös aikaisempaa heikompaa

Rahtikonttien puute aiheuttaa ongelmia myös renkaiden saatavuudessa. Etenkin tietyt merkit ja rengaskoot saattavat puuttua kokonaan valikoimasta tai toimitusajat venyä toivottoman pitkiksi. Tämä näkyy niille kuluttajille, jotka etsivät autonsa alle etsii juuri tiettyä rengasmerkkiä ja -kokoa. 

Yleisesti ottaen renkaiden saatavuus on vielä toistaiseksi hyvällä tasolla, mutta vaihtoehtoja on aiempaa vähemmän tarjolla. Rengas Parkin varastosta löytyy vielä valikoimaa, mutta kuten sanonta kuuluu: nopeat syövät hitaat. Pyrimme löytämään kaikille asiakkaillemme toivotunlaiset renkaat, mutta jos oikeaa merkkiä tai rengaskokoa ei ole tarjolla, autamme etsimään korvaavat, vastaavilla ominaisuuksilla varustetut renkaat. 

Raaka-aineiden ja rahtitoimitusten hinnan nousu näkyy myös vannepuolella. Erilaisten mallien saatavuus on heikentynyt ja myös hinnat ovat nousussa.

Vaihda renkaat hyvissä ajoin

Vaikka talvi tulee joka vuosi, se yllättää autoilijat silti. Meillä Rengas Parkilla varauskalenterit ovat alkaneet täyttyä kovaa vauhtia, joten oma renkaan vaihtoaika kannattaa varata pian. Sähköisen varauskalenterin kautta ajanvaraus on helppoa ja nopeaa. Suosittelemme varaamaan ajan saman tien ja siirtämään sitä tarpeen tullen – näin varaus on ainakin olemassa ja huoli poissa. Kiireaikana ajan saaminen nopealla aikataululla ilman varausta voi osoittautua haastavaksi. 

Varaudu talveen hyvissä ajoin ja ota meihin yhteyttä!